Petitie voor de Wet Duurzaam en Verantwoord Ondernemen

Op deze pagina stond de petitie voor een Wet Duurzaam en Verantwoord Ondernemen.

Ruim 40.800 Nederlanders tekenden voor een Nederlandse wet die bedrijven verantwoordelijk houdt voor schade aan mens en milieu in de productieketen.

Ze tekenden voor #WetgevingNU.

Op 30 november 2021 is de petitie digitaal overhandigd aan de Commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Dit deed kapitein Harm Slomp van het Leger des Heils namens alle deelnemende organisaties.

Bekijk de overhandiging hieronder terug.

Twee dagen later kondigde Minister Tom Bruins van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het commissieoverleg aan dat deze Nederlandse wet er gaat komen.

Op een betere afsluiting van deze publiekscampagne konden wij niet hopen!

Deze petitie was een samenwerking tussen deze organisaties, op initiatief van het Leger des Heils.
Deze petitie was een samenwerking tussen deze organisaties, op initiatief van het Leger des Heils.

Waarom ondertekenden al die Nederlanders?
De spullen die je dagelijks gebruikt komen vanuit de hele wereld. Bijzonder natuurlijk. Maar tegelijkertijd is er in al deze productieketens nog steeds sprake van vreselijke werkomstandigheden voor miljoenen mensen en verwoesting van de natuur.

Gelukkig kun je in de Nederlandse winkels steeds meer producten kopen die gemaakt zijn met respect voor mensenrechten en milieu. Omdat te zorgen dat álle producten duurzaam en verantwoord worden geproduceerd, is het belangrijk dat de overheid bedrijven verplicht dit te doen. In de Tweede Kamer is een wetsvoorstel ingediend dat bedrijven verplicht om in hun ketens mensenrechten en het milieu te respecteren. De petitie vroeg om deze #WetgevingNU aan te nemen.